✦ ciasto francuskie ✦ ja akurat poszłam na łatwiznę i kupiłam gotowe. Bardzo przyspiesza to robienie rollsów, ponieważ kupne ciasto jest od razu gotowe do pracy. Jeśli jednak jesteście zainteresowani robieniem własnego ciasta, to odsyłam was do google'a, gdzie roi się od przepisów.
A teraz do rzeczy! Gdy mamy już ciasto francuskie, należy pociąć je na długie wąskie paseczki.
Potem zajmujemy się masą, którą je wysmarujemy.
A teraz do rzeczy! Gdy mamy już ciasto francuskie, należy pociąć je na długie wąskie paseczki.
Potem zajmujemy się masą, którą je wysmarujemy.
✦masa✦ Do jej wykonania potrzeba tylko cukru pudru, margaryny i cynamonu. Pod wpływem temperatury będzie się ona topiła na cieście francuskim. Mniam!
3 łyżki margaryny w temp. pokojowej mieszamy z 1-2 łyżkami cukru i połową łyżeczki cynamonu. Mieszamy skłądniki i taką masą smarujemy każdy pasek ciasta.
Potem zawijamy paski w ślimaki. Smarujemy je z wierzchu żółtkiem jaja i sypiemy na koniec gruboziarnistym cukrem. Potem wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika dobrze jest osuszyć je na papierowych ręcznikach, a potem można od razu je jeść. Smacznego!
3 łyżki margaryny w temp. pokojowej mieszamy z 1-2 łyżkami cukru i połową łyżeczki cynamonu. Mieszamy skłądniki i taką masą smarujemy każdy pasek ciasta.
Potem zawijamy paski w ślimaki. Smarujemy je z wierzchu żółtkiem jaja i sypiemy na koniec gruboziarnistym cukrem. Potem wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika dobrze jest osuszyć je na papierowych ręcznikach, a potem można od razu je jeść. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz